ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

МИГ Куклен- Асеновград подписа трети договор за безвъзмездна финансова помощ

На 05.01.2022 г., председателят на Управителния съвет на сдружение „Местна инициативна група Куклен- Асеновград“ – инж. Петър Петров , в присъствието на изпълнителния директор Илица Даскалова и Община Куклен, представлявана от Мария Белчева  кмет на община Куклен, подписаха Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за водено от общностите местно развитие от Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

   Безвъзмездната финансова помощ в размер на 223886,95лв., което представлява 100% финансиране по проектното предложение е за реализирането на проект „Оборудване и модернизация на културната инфраструктура на община Куклен ” по процедура BG06RDNP001-19.139-S1 на „МИГ Куклен- Асеновград 7.2 “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура

Заложените дейности са насочени към оборудване и модернизация на културната инфраструктура на територията на общината и по-конкретно в сградите на Н.Ч. „Н. Й. Вапцаров” – град Куклен и Читалище с. Добралък.

– За обект Н.Ч. „Н. Й. Вапцаров” – град Куклен – УПИ /парцел/имот I-културен дом и зеленина в кв. 41, състоящ се от 11000кв.м., ведно с построена в него сграда читалище, със застроена площ от 810 кв.м., състояща се от три спомагателно помещения , лекционна и сладкарница, по регулационния план на гр./с. Куклен.

– За обект Читалище с. Добралък – състоящо се от 330кв.м., представляващо парцел I-91-читалище, кв. 6 по регулационен план на с. Добралък, ведно с построена в него полумасивна двуетажна сграда 100кв.м. Първи етаж – театрален салон, на втори етаж – 5 стаи,

Предвиждат се дейности, свързани с оборудване и модернизация на културната инфраструктура на община Куклен, а именно строително -монтажни работи и извършване на доставка и монтаж на оборудване, съгласно изготвените количествени сметки. Проектът предвижда и извършване на съпътстващи дейности, като предоставяне на експертна помощ/консултантски услуги/ за подготовка и управление на проекта.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина